Hui, kuinka nopeasti syksy on mennyt, ja joulu lähestyy! Pikkujoulubileily ja viimeiset opiskelurutistukset ovat verottaneet hiukan meidän yhteistä laatuaikaa, mutta ollaan me sentään ehditty treenaamaan tokoa ja hiukan hakuakin :)

Tänään oli syksyn viimeiset tokotreenit. Treenit meni niin kivasti, että tästä on hyvä jäädä joulutauolle treenailemaan itsekseen. Tällä ja viime viikolla otettiin kokeenomaisesti alokasluokan seuraamisliikettä, paikallaan oloa, luoksetuloa ja liikkeestä maahanmenoa. Seuraamisessa Turre pysyy hienosti mukana, lähinnä käännöksissä Turre jää hiukan jälkeen. MÄ vaan en osaa kävellä suoraan ja tehdä käännöksiä kunnolla! Miten voi muka olla niin vaikeeta kävellä  ilman jotain ylimääräisiä huojumisia ja kädenliikkeitä?! Täytyy ehkä harjoitella kävelemistä yksikseen ilman koiraa. Paikallaan Turre pysyy jo tosi hienosti, kunhan Sepe ei makaa ja vingu ihan kyljessä (Turrea ärsyttää ihan älyttömästi, kun Sepe piippaa ja säätää ja haukkuu jatkuvasti). Luoksetulo meni tänäänkin upeasti: Turre tulee luokse täysillä ja hienosti suoraan sivulle! Tässäkin liikeessä mun täytyy oppia jättämään turhat vilkuilut ja käden liikkeet pois, Turre osaa kyllä :) Liikkeestä maahanmeno sujuu välillä hyvin, välillä ei. Tässä liikeessä tuntuu olevan tosi monta kohtaa, joissa voi mokata: hidastella maahanmenossa, mennä maahan ihan poikittain mun eteen eikä sivulle, nousta ylös hiippailemaan mamman perään, nousta istumaan maasta liian aikaisin... Eli tätä me aletaan treenata seuraavaksi. Lelun kanssa maahanmenon saa salamannopeaksi, jotain täytyy keksiä, että noi muutkin virheet saisi jotenkin eliminoitua. Hyppy on vielä ihan kokonaan harjoittelematta, sitten alkaakin pikkuhiljaa alokasluokan liikkeet olla kasassa. Mun täytyy mennä seuraaviin Turussa järjestettäviin tokokisoihin vaklaamaan, jospa sitten jossain vaiheessa keväällä (ainakin jonain keväänä ;) uskallettais itsekin osallistua. Toko-ohjaajan mielestä me voitais siirtyä kilpailevien ryhmään. BH-koe-kurssillekin yritetään ehkä tunkea keväällä!

Hakutreenejä ei ollut tällä viikolla, mutta viime viikolla oltiin metsässä ja otettiin tuulipiiloja. Kaksi kolmesta äijästä löytyi hienosti. Kolmaskin äijä löytyi kyllä, mutta sen luokse Turre jäljesti nenä kiinni maassa... Haussa taitaa riittää meille haastetta melko pitkäksi aikaa :D