Aivovoimistelun (=tokoilun) lisäksi meillä treenataan lihaksia. Koirahiihtokelit alkavat olla mennyttä (onneksi!), joten keväällä yritetään juosta taas enemmän. Tikkis toimii ihan mahtavana personal-trainerinä! Kun on pakko kuitenkin mennä lenkille koiran kanssa, niin miksei tekisi sitä muutaman kerran viikossa niin, että siitä on myös emännän kunnon kohottamisen kannalta jotakin hyötyä? Joku kaveri ihmetteli, että onpas koiraan tullut virtaa sitten viime näkemän. Oliskohan tällä mun (puoli)maratonkoulusta saamalla ohjelmalla ollut jotain vaikutusta asiaan? ;)

Tikkiksen ja emännän kesäksi kuntoon -kampanjan viikkoharjoitusohjelma:

1.. Juoksulenkki 60 min, syke: 137-151. Vedot 8*10 sek (10 minsan välein).

2. Hidas juoksulenkki 90 min, syke 123-145. Vedot 8* 15 sek (15 minsan välein).

3. Vauhtikestävyyslenkki: a) 20 min alkuverkka, syke 134-143. Vedot 3*15 sek.

                                         b) vedot 4*8 min, syke 156-167. Vetojen välillä palautussyke 119-127.

                                         c) Loppuverkka 20 min, syke 123-130. Vedot 3*10 sek.

+ 4. Lihaskuntoreenit, joihin Tikkis osallistuu kannustamalla kevennyshypyissä haukkumalla, väistelemällä horjuen kyykkäävää mammaa, ja tunkemalla jumppa-alustalle vatsalihas - ja selkälihasliikkeissä.

Näillä mennään kohti kesää, ja toivotaan, että  mamman vatsan tienoilla viime viikonlopun supertreeneissä hyllynyt massa katoaa ennen rantsukelejä. Tikkiksellä ei hylly mitään ylimääräistä missään. Musta se on saanut hienosti lihaksia luitten ympärille ja juuri sopivasti "massaa". Hidas lenkki tehdään yleensä aina metsässä, jossa Tikkis saa juosta vapaana.  Mahdollisimman paljon lenkkejä tehdään muutenkin metsäpoluilla, koska mamma ainakin ahdistuu autotien reunaa pitkin juostessa.  Toistaiseksi tämän kevään vetolenkit ovat olleet vähissä, kun jäisillä tiellä on paha juosta kovaa. Nyt vois jo tulla kiitos kevät, lämpimät aurinkoiset kevätpäivät ja sulat tiet ja polut! Talvi alkaa jo riittää, vaikka koirahiihto Tikkiksen kanssa on ollut aivan mahtavaa! Parhaana koirahiihtomuistona tältä talvelta mieleen jäänee viime viikonlopun aurinkoinen kympin lenkki osittain pitkin hankikannon peittämää suota Kuhankuonolla, osittain hiljaisia latuja pitkin.