Tämän vuoden tavoitteena on saada Tikkis ja emäntänsä elämänsä ensimmäiseen tokokokeeseen, mielellään myös BH-kokeeseen. Nyt ollaan jopa aktivoiduttu niin paljon, että ollaan joka ilta otettu pientä treeniä sisällä ja ulkona ja minä olen yrittänyt tosissani miettiä, mitä pitäisi harjoitella ja kuinka paljon, että oltaisiin kisavalmiita alokasluokkaan. Mitään treenisuunnitelmaa ei vielä ole, mutta tarkoitus on sellainenkin tehdä ihan paperin ja kynän kanssa. Ollaan myös ilmoittauduttu maaliskuussa alkavalle Hilskan toko/BH-kurssille, kun Turussa joudutaan opiskelujen takia kuitenkin enemmän olemaan keväällä. Hyllystä on kaivettu esille myös Mujusen Tie tottelevaisuusvalioksi -kirja. Tikkis on  onneksi taas selvästi virkeempi ja innokkaampi tokokoira ilman turkkia. Ihan kuin se näkisi ja kuulisi paremmin ja liikkeissäkin olisi enempi virtaa ja sähäkkyyttä kuin turkin kanssa!

Nämä (ainakin periaatteessa) osataan:

-Luoksepäästävyys (tarvis vaan treenata, että Tikkis ei nousisi istumasta seisomaan tuomarin lähestyessä)

-Paikalla makaaminen

-Liikkeestä maahan

TO DO-lista, näitä pitää treenata vielä:

- Seuraaminen kytkettynä ja taluttimetta: meidän murheenkryyniliike. Paikka ei pysy hyvänä, käännöksissä koira liian kaukana ja katsekontakti useammin menosuuntaan kuin muhun päin, palkkaamattomuutta pitää harjoitella paaaaaljooon vielä. Tää on myös liike, jossa mun verenpaineeni nousee ja jossa se nimenomaan ei saisi nousta. Välimatka vaan kasvaa, jos mun ääni kiristyy. Käytössä on "oho" vihjesanana, kun liike menee päin mäntyä, ja sitten aloitetaan alusta. Ei siis yhtään enempää pakotetta kuin varmaan vähän liian kireästi sanottu "oho". Sitten kun minä tsemppaan ja rauhotun, ja panostan oikein siihen, että ääni olisi iloinen, niin on ihan eri meininki seuraamisessa.

- Liikkeestä seisominen: valuu vähän käskyn jälkeen, tätä pitää saada varmemmaksi.

-Luoksetulo: Tulee, tulee lujaa, mutta lopussa pomppaa sivulle niin, että törmää muhun. Sitä pitäis lähtee korjaamaan ilman, että vauhti tippuu samalla

-Estehyppy: Ei olla hypätty moneen kuukauteen. Syksyllä oli aika hyvä, toivottavasti on edelleen.

Siinä sitä onkin sitten pähkäilemistä kerrakseen, että miten nää kaikki saataisiin hiottua koevalmiiksi... Toivottavasti saadaan Hilskalta (ja kenties omatoimitreeneissä Sannalta ;) hyviä vinkkejä!

Nämä osataan jo ylempien luokkien liikkeistä (ihme kyllä):

-nouto

-tunnistusnouto (tässä liikkeessä Tikkis on ollut aivan luonnonlahjakkuus, toisaalta osuutensa on varmasti sillä, että ollaan treenattu jäljestykseen liittyvää keppitreenissä syksyllä ahkerasti. Siinähän on loppupelissä kyse ihan samasta asiasta)