Eilisissä tokotreeneissä Tiksi oli huomattavasti innostuneempi ja paremmin hereillä kuin viime viikolla. Jes! Muutaman kerran keskittymiskyky katosi täysin, kun naapurikentän agi-koirat alkoivat räksyttää hurjasti, mutta mukavasti ja suht nopeasti Tiksi palautui häiriöstä ja jaksoi taas tehdä töitä. Lelupalkka toimii Tikkikselle hyvin. Pelkällä namipalkalla se nukahtaa ja vire katoaa aika nopeasti. Kovemmilla kierroksilla Tikkis toimii tehokkaammin ja paremmin.

Luoksepäästävyys: Hienosti meni tälläkin kertaa. Syötin nameja tuomarin lähestyessä, jotta Tiksi pysyisi sivulla koko ajan.

Liikkeestä seiso: Tätä ollaan harjoiteltu itsekseen vähän enemmän lähiaikoina. Seiso käskynä meillä on "seiso", vaikka Up tai Top olisi ehkä koiran kannalta helpompia ja vaikeammin sekoitettavissa muihin käskyihin. Seiso-käskyä voi harjoitella samaan tyyliin kuin maahanmenoakin, eli peruuttamalla ja sanomalla aina välillä käskyn. Kun kaikki neljä tassua pysähtyy, annetaan nami/lelupalkka. Tällä saadaan seiso-käsky mahdollisimman vahvaksi. Sivulla seuraamisestakin Tiksi pysähtyy jo kohtuu hyvin ilman käsiapua. Seuraava vaihe on vaikeuttaa liikettä kasvattamalla aikaa ja matkaa. Aluksi siis omat jalat pysyvät koko ajan liikkeessä koiran seisoessa. Sitten aletaan kasvattaa hitaasti matkaa.

Hyppy: Tämä on kaikista tokoliikkeistä meille toistaiseksi vierain. Hypyn harjoittelu aloitettiin niin, että aluksi lelu lensi esteen yli ja saman tien koira perään. Kun koira ylittää esteen, sille sanotaan hyppy-käsky. Toisessa vaiheessa koiran pitää odottaa sivulla hetki, ennen kuin se saa hyppy-käskyllä luvan hypätä esteen yli. Tähän asti pääsimme harjoituksissa. Seuraavassa vaiheessa on tarkoituksena alkaa hävittää lelupalkkaa, ja ohjata koiraa kääntymään kohti estettä. Näistä seuraavista vaiheista Sanna toivottavasti lähettää taas kirjallisia ohjeistuksia Hymy

Iso KIITOS taas hyvistä treeneistä Sannalle ja Sailalle! Ihanaa, kun jaksoitte järjestää näin tehokkaan kurssin. Muutamassa kerrassa ollaan saatu älyttömän monta hyvää harjoitusta ja treenivinkkiä, joilla voidaan jatkaa harjoittelua itsenäisesti!