Agility 7/8. Tällä meidän ehkä viimeiseksi jäävällä alkeiskurssin treenikerralla treenattiin framförbyteä, eli ekaa ohjausliikettä ja ekoja "pidempiä" eli useammasta kuin kolmesta esteestä koostuvia ratoja. Ratoja oli neljä erilaista, joista ehdimme testata kahta. Loput kaksi rakennettiin Hannan ja Rockyn kanssa seuraavana päivänä omatoimitreeneissä. Huhhuh, mitä pyörimistä ja sähläämistä. Hauskaa kyllä oli! Tikkis on kyllä nopee, mutta ei ihan välttämättä menny siihen suuntaan, mihin mä olisin halunnut ja minne mielestäni ohjasin Nauru Ekassa harjoituksessa framförbyte tehtiin tunnelin kohdalla, jotta koira ei näkisi kuinka paljon emäntä sählää, ja jotta olis parhaimmat mahdollisuudet framförbyten onnistumiseksi. Tämä meni vielä ihan ookoo, mutta kun framförbyte (mikä tää nyt sit onkaan suomeksi?) piti tehdä hyppyesteen jälkeen tiukassa kurvissa,  niin vaikeeks  meni. Tikkis on niin nopee oppimaan, että kun ratoja opetellaan taaksepäin ketjuttamalla, niin pari kertaa kun on rata tehty, niin se on ihan sama, mitä mä huidon, kun Tikkis tietää jo minne pitää mennä! Vika agilitykerta tällä viikolla missataan, kun pitää lähteä keskiviikkoaamulla taas kohti etelää ja Balttian voittajaa! Jännää! Toivottavasti löydetään joku kiva agilityn alkeisjatkokurssi tammikuussa Turun seudulta, niin ei ihan kaikki ehtis unohtua ennenkuin täällä järjestetään jatkokurssi keväällä lumien sulettua (täällä kun ei ole yhtään ainoota koirien treenihallia! Suomessa ollaan tällä saralla valovuosia edellä. Turku ja Uumaja ovat suunnilleen samankokoisia kaupunkeja, ja Turun alueella agilityhalleja on varmaan ainakin viisi?). Vinkkejä hyvistä kouluttajista otetaan siis mielellään vastaan!

2x2 kepit. En osaa liittää videota vuodatukseen, mutta mun facebook-kaverit jo ovatkin nähneet videotodistetta keppien harjoittelun edistymisestä. Aivan upeasti Tikkis osaa pujotella jo 8 keppiä! Ens viikon tavoite on lisätä loputkin kaks keppiparia liikkeeseen, jonka jälkeen pitää enää lisätä käskysana ja siirtää liike kotipihalta agikentälle, ja koittaa saada liike onnistumaan muillakin kuin omilla kepeillä.

 

Syysmuotia 2010. Tilasin Tikkikselle ihanan uuden pannan paikallisesta nettikaupasta. Melko kallista oli, mutta panta on käsintehty, hyvälaatuisen oloinen ja huolellisesti tehty. Toivottavasti kestää vuosia päivittäisessä käytössä. Toista ihan samanlaista ei varmasti ole kellään!

1287950415_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuvassa Tikkis on fikapaussilla yhdellä tämän alueen korkeimmista kallioista, Hässningsbergetillä, jolla retkeilimme tänään. Taas yksi lähiseudun luonnonsuojelualueista siis tsekattu ja hienoksi paikaksi todettu.

 

 

Talven tuntua. Syksy muuttui talveksi, kun ensilumi satoi tänne pohjoiseen tänä viikonloppuna. Tikkis on saanut piehtaroida ja hepuloida lumessa siis ekan kerran tänä talvena. Viikonloppuna on ollut ihan mahtavat ulkoilusäät, eikä pimeyskään tunnu niin pahalta, kun on lunta. Vielä kun on saatu ihailla täysikuuta ja aivan mieletöntä tähtitaivasta iltalenkeillä, niin kaamosmasennus pysynee taas hetken aisoissa. Toivomme lisää tällaisia kirkkaita pakkaspäiviä, joiden ansiosta tassujakaan ei ole tarvinnut pestä viikkoon!

 

1287951198_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

1287951123_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

1287951249_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nyt on Tikkiksenkin uimakausi tältä vuodelta virallisesti päättynyt, kun Nydalasjön on alkanut nopeasti jäätyä.