Koska kesälomalla on aikaa, mä olen ekaa kertaa elämässäni tehnyt meille agilityyn treenisuunnitelman. En nyt tiedä kuinka tavoitteellista tämä on, mutta jotenkin mä saan treenaamiseen ihan uutta puhtia, kun on joku suunnitelma. En tee enää sitä amatöörimäistä virhettä, että miettisin vasta kentällä, mitä tänään treenaisin. Nyt treenataan järjestelmällisesti niitä asioita, jotka on tuottaneet vaikeuksia. Meidän treenisuunnitelma koostuukin siis seuraavista osista:

1) Lähdöt:
a) varaslähdöistä eroon pyrkiminen. Palkkaa JOKA treeneissä paikallaan pysymisestä. Yhtään ei enää tästä lipsuta. Aiheuttaa myös aivan liikaa ylimääräistä sydämentykytystä ja jännitystä, kun ei voi lainkaan luottaa siihen, että koira pysyy lähdössä paikallaan.
b) erilaiset lähtöasetelmat. Treenattu on jo tähän astisissa kisoissa olleita lähtöasetelmia. Tilauksessa Caniksen nettikaupasta on myös "Agility starter" -kirja, josta pitäisi olla apua kumpaankin edellämainittuun.

2) Kepit:
a) Avokulmasta
b) Umpikulmasta ja kaikista em. variaatioista. Siis kaikista mahdollisista lähestymiskulmista.
c) Kovasta vauhdista
d) Erilaiset ohjaustekniikat keppeihin yhdistettynä

3) Ohjaustekniikat, eli back to the basics! Agilityakatemian Agilityn perusteet-video on näissä mun apuni, sekä tietysti kaikki kevään kurssit. Isoja aukkoja on mulla aivan liian monessa ohjaustekniikassa. Tässä lista, mitä kaikkea ainakin tulee treenata. Olishan näitä, yli 30 kuulemma.
- sylkkäri
-poispäinkäännös
-valssi (ikuisuusprojekti ajoituksineen)
-niisto
-saksalainen
-leijeröinti
-persjättö niin, että rima ei tuu alas

4) Kontaktit
-pissii kovassa vauhdissa,  mistä voin syyttää vain itseäni. Olen epäjohdonmukaisesti vapauttanut kontakteilta, ja tässä sitten tulos... Suurin ongelma on A:lla, josta Tikkis tulee alas vauhdilla, ja tekee aivan liian usein ihme pompun just kontaktin kohdalla. Tässä tarvittais avustajaa ja videokameraa. Tilauksessa samaisesta Caniksen nettikaupasta on myös 2on 2off-tekniikkavideo. Toiveena saada kontaktit kuntoon kuukaudessa.

Nämä neljä osasta ovat siis meidän omatoimitreenien peruspalikat. Tavoitteena on tehdä paitsi lyhyitä tekniikkapätkiä, myös mahdollisuuksien mukaan ratatreeniä. Ohjattuihin treeneihin ei juurikaan mahdollisuutta nyt kesällä ole, mutta jotenkin musta tuntuu, että tätä omatoimista hinkkaustakin on ihan riittävästi, ja sitä on pakkokin tehdä, jotta perusta olisi kunnossa. Kaikenlaisia treenejä on onneks tarttunut vino pino treenivihkoon kevään kursseilta. Niitä on nyt vihdoin mahdollista treenata, kun on aikaa ja kesä! Tavoitteena tässä sivussa on myös kasvatella koiran fyysistä ja psyykkistä kuntoa ja kestävyyttä, jotta toi rakki kestäisi ehkä enemmän toistoja tulevaisuudessa (voiko sitä treenata, kai sitä voi??), ja jaksaisi mahdollisesti paremmin treenata (ja uskallanko toivoa, kisata) jatkossa. Lepopäivät toki ovat ohjelmassa myös. Tässä sivussa matte treenaa myös omaa kroppaa kohti syksyn urheilutavoitetta, ja testaa uudenlaisen ruokavalion vaikutusta fyysiseen hyvinvointiin. Ja oman pään kuntoon saamiseksi, siihenkin shoppailin kirjan ;) Katotaan kuin käy, jännä nähdä mitä saadaan kuukauden tehotreenillä aikaiseksi!