Jee, joulusta on jo yli kuukausi aikaa, ja vuotta 2008 on eletty jo 32 päivää. Talvilomaan on siis enää kaksi viikkoa! Talvi on välillä käynyt kääntymässä Vihdissäkin. Vuoden ensimmäinen viikko oli kylmä, mutta sen jälkeen on vuorotellen satanut lunta ja vettä. Pakkaspäivät ovat olleet harvassa.

Viime viikonloppuna käytiin taas vaihteeksi Turussa. Yritimme kovasti mennä vesikoirien hakutreeneihin,  mutta liekö aika ja paikka vaihtunut...? Paikalla ei ainakaan näkynyt sen enempää koiria kuin maalimiehiäkään, ja tutussa hakumetsässä seisoi metsäkone, eikä kukaan vastannut edes puhelimeen. No, tyydyttiin sitten vaan lenkkeilemään kaksistaan ja kasvattamaan nälkää iltapäivää varten. Iltapäivällä mentiin nälkäisinä ja intoa puhkuen Kaisa Hilskan luoksepäästävyystreeneihin Lietoon. Treenit menivät taas tosi hyvin. Ihmiset eivät olleet tällä(kään) kertaa yhtään pelottavia, vaan kaikkia päin piti jopa hyppiä! "Eihän tällä koiralla ole mitään luoksepäästävyysongelmaa!" sanoi yksi "pelottava" vieras mies luoksepäästävyystreeneissä :) Treeneissä oli mukana taas kaikenrotuisia koiria. Kun katselin treeneihin osallistuneita laumanvartijoita, huokaisin helpotuksesta. Meidän luoksepäästävyysongelmat on aika pieniä verrattuna noiden jättiläisten ongelmiin. Niille oli vaikeaa olla edes samassa hallissa vieraiden ihmisten kanssa.

Sunnuntaina kävin katselemassa Turun koiranäyttelyä. Kehä oli taas täynnä kauniita perroja, muutama Turren sukulainenkin oli kisoissa mukana. Kivaa oli myös tavata vihdoin Turren isän, Fanon, mamma :) Harmi, ettei Fano itse ollut tällä kertaa kisassa mukana. Perron iän voi muuten näimmä helposti määrittää koiran väristä. Nuoret koirat on ihanan voimakkaan värisiä, mutta vanhemmat koirat muistuttaa väritykseltään lähinnä tiskivettä (nimim. yhden ei-minkään-värisen koiran omistaja).

Ja tässä tulee vielä kuvasaastetta joululta ja alkuvuodelta:

1257044.jpg
Joulu vietettiin Jaalassa mökillä tällaisissa maisemissa. Valoisia tunteja ei mahtunut montaa päivään. Ihanaa, että päivä on pidentynyt reilussa kuukaudessa jo tunteja! Järvi oli vain osittain jäässä, joten ei valitettavasti päästy Turren kanssa jäälle juoksentelemaan.

1257055.jpg
Joulua oli viettämässä viisi ihmistä ja neljä eläintä. Tässä melkein Turren kokoiset kissat...

1257159.jpg
...Ja tässä kunnioitettavaan 14-vuoden ikään ehtinyt pomerian Tumppi. Suurempien konfliktien välttämiseksi Turre vietti joulun eri mökissä kuin muut eläimet :D Tumpille ei kerrottu, että samassa tilassa sen kanssa oli kaksi isoa kissaa (sokea kun on, ei vanhaherra kissoja huomannut!)

1257050.jpg
Vuoden ensimmäinen viikko oli kylmä ja tuulinen. Enäjärvi jo melkein jäätyi sillä viikolla.

1257167.jpg
...Ja sitten tuli taas lämmintä ja jäät hävisivät. Tässä Turre testaa jään kestävyyttä.

1257172.jpg
Parempi pysyä kuitenkin rannalla! Jäät ovat vielä heikkoja, minkä Turrekin huomasi hetki kuvan ottamisen jälkeen, kun hyppäsi laiturilta jäälle ja pulppasi vatsaa myöten veteen! Tästä lähtien me ulkoillaan järven rannassa hihnassa niin kauan, kun jäät ovat vielä heikkoja...