Tänään vihdoin ja viimein biologi(t) ja biologin koira pääsivät Nuuksioon! Nuuksion ulkoilukartta kolahti postilaatikosta viime viikolla, sunnuntaiksi luvattiin hienoa säätä ja kun Turusta asti saatiin toinenkin biologi retkelle mukaan, niin eikun reppu selkään, kamera mukaan ja retkelle!

925829.jpg
Heti Haukkalammella turkulaiset biologit haukkoivat henkeään. Tällaisia ruuhkia on tottunut näkemään lähinnä ostoskeskuksien parkkipaikalla, ei niinkään "erämaassa".

925821.jpg
Haukkalammelta siis lähdettiin kiertämään Korpinkierrosta.

925859.jpg

925836.jpg

925901.jpg
Korpinkierroksella oli paikoin hienoja maisemia ja kauniita syksyn värejä, mutta jonkinlaisen pettymyksen Nuuksio kuitenkin (ainakin toistaiseksi) tuotti. Ei ihan tuntunut siltä, että olisi erämaassa, kun ihmisiä riitti poluilla välillä ruuhkaksi asti ja siltä valitettavasti maastokin näytti. Ensi kerralla pitänee siis löytää jokin väljempi reitti tai siirtyä ylikansoitetuilta merkityiltä reiteiltä omille poluille.

Viime viikolla Turre pääsi ekaa ja todennäköisesti vikaa kertaa tänä kesänä veneelle Kustavissa. Mama  kaiveli rakkoleviä ja etsi siiroja ja leväkatkoja koulua varten ja Turre sai juosta ympäri saarta. Kivaa oli, kunpa olisi ehditty harrastaa veneilyä enemmän kesällä!

925845.jpg
Jee, på båten!

Mahtavaa, kun viime viikolla päästiin piiitkästä aikaa Maijan hakutreeneihin Turussa! Toivottavasti päästään Turkuun mahdollisimman monena viikonloppuna syksyllä, kun treenit saatiin taas pyörimään. Pääkaupunkiseudulla tuntuukin olevan huomattavasti paljon vaikeampaa kuin Turussa päästä mihinkään treeniryhmiin mukaan. Niinpä pitää koittaa lenkkeillä aktiivisesti harjulla ja muualla ja puuhastella sitten omia juttuja kun ohjattuihin treeneihin pääseminen ei ollutkaan ihan helppo nakki.

925851.jpg

925854.jpg
Harjulta on hyvät näköalat.

925865.jpg
Syksy tuli Nummelaankin.