Koska avoimuus terveysasioissa on tärkeää, vielä viimeiseksi jäävä bloggaus Turren ruumiinavausraportista. Tulokset on ilmoitettu luonnollisesti kasvattajalle ja Vesikoirat ry:n jalostustoimikunnalle. Suuri yllätys itselle, että koiralla olikin ilmeisesti autoimmuunisairaus, ja vielä pä kaksin kappalein...

 

"Kuolemanjälkeiset muutokset ovat kohtalaiset niukat. Koira on ulkoisesti normaalissa kunnossa. Sen lihaskunto ja rasvavarastot normaalit. Aivot silmämääräisesti normaalit. Sydän muodoltaan ja kooltaan normaali. Keuhkoissa kohtalainen verentungos. Ruoka- ja henkitorvi ja sisäeriterauhaset silmämääräisesti normaalit. Maksassa kohtalainen verentungos. Pernassa ei todeta muutoksia. Ruuansulatuskanavassa nornaali määrä normaaalia sisältöä. Ruuansulatuskanavan seinämässä ja haimassa ei todeta spesifisiä muutoksia. Munuaisissa, muissa virtsatie-elimissä ja sukupuolielimisssä ei todeta spesifisiä muutoksia. Raajojen nivelet silmämääräisesti normaalit. Makroskooppinen diagnoosi: ei spesifisiä muutoksia. Histologinen tutkimus: 1. kilpirauhaset: Lymfosytäärinen tyreoidiitti. 2. Lisämunuaiset: Multifokaalinen lymfosytäärinen tulehdus kuorikerroksessa. 3. Munuaiset, maksa, keuhkot, sydänlihas, perna, aivot: ei spesifisiä muutoksia"

 

Viikonloppuna Turren uurna haudataan mökille Kustaviin. Meren rannalla Turren oli aina niin hyvä olla.

Kiitos kaikille tutuille ja tuntemattomille tuesta ja lohduttavista sanoista vaikeina aikoina. Erityisen suuren kiitoksen saa kasvattaja tukijoukkoineen konkreettisesta avusta suuressa surussa. Valtava kiitos luottamuksesta ja  mahdollisuudesta tutustua ihanaan Tictaciin <3 Jos Tictac jää meille, ehkäpä jatkan tarinaa elämästä nallekarhun kanssa uudessa blogissa. Ikävä on silti edelleen valtava, Turren tassunjäljet jäävät sydämeen ikuisesti!

Yhteyttä saa ottaa edelleen, blogin tai sähköpostin (eija.virtanen81 @ gmail.com) kautta!