Tallinnasta suuntasimme Tikkiksen kanssa parin mutkan kautta taas kohti pohjoisen kotia. Helteet tulivat onneksi mukana, vaikkakin vain vajaaksi viikoksi (nyt ollaan taas pohjoisen peruskesäkeleissä, mittarissa +10, pilvistä ja ajoittaista sadetta). Lähimpään rantaan on kotiovelta onneksi matkaa vain parisataa metriä, joten helpotus läähätykseen oli lähellä. Turkkia hoidettiin viikon ajan siis huolellisesti uimalla sekä järvessä, että meressä, ja sunnuntaina turkki oli entistä tiukemmilla rastoilla ja olimme valmiita kohtaamaan paikalliset vastustajat Västerbotten Kennelklubbenin kv-näyttelyssä Vännäsissä. Kilpakumppaneita ei ollut ilmoittautunut näihin kisoihin kuin 4, yksi uros ja kaksi narttua Tikkiksen lisäksi.

Valitettavan huolestuttavalta näytti perrojen taso tämän pienen otannan perusteella Ruotsissa sekä ulkonäön että luonteen puolesta Itku Pakittavia, panikoivia, arkoja yksilöitä olivat kaikki muut paitsi Tikkis. Suomessa ollaan valovuosi edellä tämän perusteella sekä luonteiden että ulkonäön jalostuksessa. Huh, ikävää katsottavaa!! Erittäin huolestuttavaa oli myös se, että joku lagottokasvattaja tuli pokkana pyytämään ennen kehää, että voisko Tikkis astua hänen narttunsa tässä syksyllä Yllättynyt  Ööööö, miten sen nyt kohteliaasti sanoisi, että nää taitaa kyllä olla eri rotua (ja että en kyllä ventovieraalle nartulle, joka ei tule tervehtimään ihmistä eikä koiraa, antaisi urostani ikinä muutenkaan, vaikka olis ollutkin samaa rotua!). Että jos tää jalostuksen taso on näissä kantimissa täällä, niin huhhuh ja apua!

Tikkis joka tapauksessa veti koko potin kotiin ollen paras uros ja rotunsa paras. Kukaan muu ei tainnut saada SA:ta, joten ROP-kehää ei varsinaisesti edes ollut. Tikkis kävi pokkaamassa upeat ruusukkeet, joihin ihana tuomaritäti Eva Jönsson vielä kirjoitti omistuskirjoitukset "Grattis till en vacker hund, lycka till i fortsättningen" & "Lycka till i stora ringen" ja nimmarinsa. Awwww, pieni juttu, mutta lämmitti mieltä paljon enemmän kuin pelkkä perinteinen ruusuke!

Arvostelukin oli aivan ihana: "Härligt ihopkommen hane. Härligt uttryde. Utmärkt kroppad med välformat bröst. Goda vinklar runt om. Rör sig mycket bra. Vacker päls med utm lockighet o bra struktur. En härlig helhet. Champion idag, Grattis!"

Kehä oli heti aamusta, ja isot kehät vasta iltapäivällä. Aikaisen herätyksen takia väsymys alkoi painaa jo puoliltapäivin, varsinkin kun näyttelyn järjestäjiltä pääsi kaffekin loppumaan kesken ja Vännäsin kylästä ei löytynyt ainoatakaan avoimena olevaa kaffilaa tai ravintolaa ennen kahtatoista. Sinnikkäästi ICA:n tarjoamien eväiden avulla mies, koira ja minä jaksoimme sinnitellä kuitenkin iltapäivään asti. Onneksi aurinko paistoi yli puoleen päivään, ennenkuin ukkospilvet vyöryivät tuntureilta kaupungin ylle. Siestaa vietimme vielä aurinkoisessa säässä ihanalla paikalla Umeälven rannalla, mistä näyttelypaikkaa paremmin löytyi koirallekin katvetta (ja sain onneksi pidettyä tällä kertaa koirankin pois joesta ;). Sade alkoi paria tuntia ennen isoja kehiä, joten siesta jatkui päivätorkuilla autossa. Luojan kiitos tähän asti kaikissa ulkonäyttelyissä on ollut hyvä keli, tämä oli meille eka näyttely ikinä, jossa satoi vettä ihan kunnolla. Isojen kehien alkaessa sade onneksi taukosi, ja lepohetken jälkeen Tikkis oli jälleen valmiina hurmaamaan uuden tuomarin. Belgialainen herrasmies Jos de Cuypers tuomaroi tällä kertaa kasiryhmän kehää. Kokoomakehässä tuomari kopeloi Tikkiksen kunnolla läpi, mutta katsoi vain etu-ja takaliikkeet, joten olin ihan varma, että tässä tää nyt sitten taas oli. Isoon kehään lähdimme siis vailla mitään odotuksia, joten yllätys oli suuri, kun Tikkis rankattiin jatkoon flätin, am. cockerin ja lagoton kera! Apua, miten likaista peliä silti isoissa kehissä pelataan. Lagoton händleri teki kaikkensa, jotta olisi pilannut Tikkiksen menestymisen. Pyylevä Lagottofru mm. tunki koiransa ihan kiinni Tikkikseen kehän alkua odotellessa ja parkkeerasi itsensä kehässä puolittain meidän eteen. Joo, valitettavasti silläkin tavalla voi näimmä menestystä niittää :/ Sijoituimme lopulta kovassa sakissa ryhmän neljänneksi, mistä olin todella enemmän kuin tyytyväinen!!! Seura oli onneksi näissäkin kisoissa jälleen viime viikonlopun tapaan ensiluokkaista. Kiitos rakas kuvaajana ja huoltojoukkoina toimimisesta, sparrauksesta ja jälkipeleistä Pusu

 

1307974519_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

CK, CERT, CACIB, BIR ---> SE CH & BIG4!!! Wohoo!!!