Lahti KV 25.4.2010

Viime viikonlopun näyttelyssä Lahdessakin Tikkis vei voiton! Kisattiin kovassa seurassa, mutta Tikkis veti tällä kertaa pisimmän korren tiukan tuomaritädin syynissä (taitaa Leila Kärkäs tykätä Tikkiksestä todella, kun valitsi sen toisena viikonloppuna peräkkäin kauneimmaksi perroksi!). Voitettiin siis urokset ja jopa Böönä, ja oltiin lopulta rodun parhaita! Vau! Saldona siis PU1, ROP, neljäs serti ja eka cacib! Ihan huimaa! Cool Palkinnoksi  ja muistoksi näyttelystä saatiin ruusukkeiden lisäksi mukava ja laadukkaanoloinen kippo ja muki ja iso nalle. Perrokehät oli heti aamusta, joten emännän turnauskestävyys ei  riittänyt jäädä odottamaan ryhmäkehiä pitkälle iltapäivään, johtuen hirmuisen aikaisesta herätyksestä ja orastavasta flunssasta. En tiedä vieläkään, mitä koirat näyttelyistä oikeasti saavat irti, mutta Tikkikselle päivän paras hetki taisi kuitenkin olla rypeminen metsälenkillä ojissa ja lammikoissa! Se siitä hienosta kampauksesta ja edellisen illan hartaasta pesusta ja puunauksesta sitten... Ens viikonloppuna sitten taas Koskelle katsomaan mitä mieltä tuomariherra on mamman mussukasta!

 

Vekoran intensiivijälkikurssi

Maanantaina aloitettiin Vekoran järjestämällä kolmen kerran tehokkaalla pk-jälkikurssilla uusi harrastus. Ihmeen hyvin menivät sekä emännän että koiran ihka ensimmäiset jälkitreenit! Tässä lyhyesti kurssin ekan kerran harjoitukset:

A) Ruokaneliö, ruutu

Alkuopettelussa käytetään hyväksi koiran halua syödä ja yhdistetään sen merkitys rikotun maan tuoksuun. Koiralle opetetaan, että tallatulta alueelta löytää ruokaa ja tallaamattomalta ei. Alue oli kooltaan noin puolitoista kertaa koiran pituutta joka sivultaa. Alueelle ja reunoilla ripotellaan nameja. Koira viedään ruutuun kytkettynä ja annetaan sen etsiä namit.

B) Keppien harjoittelu

Heti aluksi laitettiin kolme keppiä hajustumaan taskuun. Keppitreeni tehtiin erikseen käyttämällä hyväksi metsässä risteileviä polkuja, joita pitkin koiran on helppo kulkea. Polulle laitettiin muutaman metrin välein keppejä ja sitten kuljettiin polkua pitkin koira kytkettynä. Ensin Tikkis huristeli keppien ohi, mutta kun otettiin uudestaan, Tikkis poimi jopa suuhunsa kaikki omat kepit! Vau! Jokaisen kepin kohdalla käytettiin naksua ja vaihdettiin keppi namiin. Näitä harjoituksia tehtiin useita

C) Kolmio + jana

Viimeisessä harjoituksessa tallattiin kolmio ja ripoteltiin siihen nameja. Kolmion yhdestä kärjestä astutaan jalanjälki ulos, ja tallataan askeleita ihan peräkkäin. Jokaiselle askeleelle laitettiin nami, ja lisäksi janan loppuun laitettiin kasa nameja. Koira etsi itse janan alun, lopussa sitä estettiin kääntymässä takaisinpäin janalle. Tämäkin meni tosi hienosti!


Tokokurssin " loppukoe"

Jälkikurssin jälkeen käännyttiin kotona ja lähdettiin vielä tokokurssin loppukokeeseen. Olin ihan varma, ettei Tikkis osaa mitään, eikä ainakaan jaksa enää jäljestyksen jälkeen tehdä mitään. Yllättävää oli, että se osasi jotain (toki nameilla avustaen ja kovin helpotetuilla liikkeillä, mutta teki innokkaasti jotakin kuitenkin!). "Kokeen" palaute saatiin kirjallisena, ja se oli jopa hiukan yliampuvan kannustava, mutta hyvä mieli jäi silti. Kokeessa käytiin läpi suunnilleen kaikkia liikkeitä, joita kurssilla oli käyty läpi (mun mielestä monta liikettä käytiin läpi vähän sinnepäin, mutta ei mitään kunnolla...)

1. Luoksepäästävyys: "Hienosti istuu"

2. Liikkeestä maahanmeno: "ottaa hienosti oikean asunnon ja pysyy paikallaan hienosti. Hieno seuruu ja kontakti"

3. Ruutu: "Ymmärtää mihin lähetetään, lähtee varoen ja menee perille". Ei olla kyllä yhtään treenattu ruutua kotona, eikä se musta siitä mitään tajua...

4. Hyppy: "Hyppää varovasti" Kukahan askartelisi meille tokoesteen..? Tätä haluaisin treenata kotonakin, mutta ei meillä mitään hyppyestettä oo kotona.

5. Luoksetulo: "Upea, upea, upea". Joo, se oli kyllä mustakin hieno! Kovalla vauhdilla suoraan sivulle, jes!

6. Tunnistusnouto: "Ymmärtää mitä tekee, ottaa oman ja tuo omistajalle". Tikkis löi mut tässä ällikällä. Mä sanoin vielä ennen liikettä, että emmä tiedä kannattaako meidän tätä tehdä, kun ei olla kovin paljoo treenattu. Mutta kyllä, se toi epäröimättä oikean kapulan mulle (muut oli kyllä naulattu kiinni alustaankin, mutta ei Tikkis sitä tiennyt!).

7. Kokonaisvaikutelma: "Kaunis, upea kontakti ja seuraaminen. Välillä vähän varovainen uusissa liikkeissä. Loppuleikki upea".

 

PS. Ja se emännän tärkein voitto tänä vuonna tuli ihan muualta: Pääsin opiskelemaan erkkapedaa Turkuun ens vuodeksi!!! Jeejee ja jippii, goodbye pääkaupunkiseutu!! Tänne tuskin tulee ikävä  (ainoastaan säännöllistä palkkaa voi tulla kovakin ikävä. Opiskelijabudjettiin paluuta odotan kauhulla, kun tulot vähenevät noin 90 prosentilla!). Niiiiiin ihanaa päästä muuttamaan takaisin Turkuun!!! Enpä voisi paljon onnellisempi olla Nauru