Vekoran tokokurssilla oli yhteensä kuusi koirakkoa. Ensimmäisellä kerralla aiheena oli tunnistusnouto ja istuminen. Kurssikerta aloitettiin kuitenkin luoksepäästävyydellä, paikallaololla ja kontaktiharjoituksilla. Olipa tänään tahmee fiilis treenata.

Luoksepäästävyys

Kurssin vetäjä Helena suoritti luoksepäästävyyden. Ei muuten mitään ongelmaa, mutta koiran pitäisi kuulemma pysyä paikoillaan, eikä lähestyä tuomaria. Noh, Tikkis ei pysynyt paikoillaan, oli liiankin kanssa avoin ja luoksepäästävä.

Paikallaolo

Pakkasta oli kymmenkunta astetta, joten paikallaolo tehtiin lyhyesti. Palkkasin Tikkistä välillä, yhteensä paikallaanolon kesto oli ehkä minuutti. Hyvin meni.

Kontakti

Kontaktiharjoitukset tehtiin niin, että koira kerrallaan kulki koirakkorivistön ohi. Noh, maassa olisi ollut miljoona kiinnostavaa hajua, nartuille piti piipata (perkele, miten ärsyttävää!!), emännän sormet oli jäässä ja nakit lenteli pitkin kenttää.

Istuminen

Istumisharjoitukset tuntuivat vähän hätäisiltä. Tarkoituksena oli kiertää pieni rata kentällä, ja istua mahdollisimman nopeasti aina törpön kohdalle. Mä olisin halunnut kiertää radan useamman kerran, mutta ei ehditty. Pitäisi ostaa törppöjä kotiin, niin vois mennä kentälle ittekseen reenaamaan. Mutta mistä semmosia saa ostaa?

Tunnistusnouto

Tunnaria en ole koskaan harjoitellut, joten tämän kokonaan uuden liikkeen treenaaminen on jännittävää! Tällä kerralla jokainen sai oman tunnarikapulan, jonka kanssa pitäisi treenata kotona kiinnostusta, nenän käyttöä ja vaihtokauppaa. Ideana tämän päivän harjoituksessa oli piilottaa kapula lumihankeen, josta koira saa sen etsiä. Käskyksi otetaan "oma". Ja kehua koiraa, kun se osoittaa kiinnostusta kapulaan. Taas oli lumessa miljoona kiinnostavampaa juttua kuin kapula, mutta pari kertaa Tikkis etsi kapulaa ihan hyvin lumesta. Jatkamme harjoituksia kotimetsässä.