Tikkis korkkasi hienosti uran tokokoirana TSAU:n kisoissa viime viikonloppuna. Matte on superylpee koirastaan, joka on paitsi kaunis, niin nyt todistetusti toimiva myös harrastusrintamalla :)

 

1317570900_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Tässä vielä tarkemmat tulokset lauantain ja sunnuntain kisoista.

Lauantai 24.9.2011, tuomarina mukava Ilkka Sten.

1. Luoksepäästävyys: 10

2. Paikalla makaaminen: 8. Tikkis ei mennyt ekalla käskyllä maahan. Tämä liike osoittautuikin lopulta ehkä vaikeimmaksi. Ei niinkään sen takia, etteikö Tikkis pysyisi maassa ja osaisi mennä maahan, vaan sen takia, että ennen kuin varsinainen paikallamakuu alkoi, tuomari hölötti ikuisuudelta tuntuvan ajan jotakin, jolloin Tikkis kävi jo levottomaksi, että eikö tässä nyt mitään tapahdukaan. Tämmöistä mitääntekemättömyyttä ei olla harjoiteltu tarpeeksi (=ei ollenkaan). Tikkiksen vire pääsi laskemaan, mutta onneksi se meni kuitenkin toisella käskyllä maahan. Tuomari sanoi liikkeen jälkeen, että olisi kannattanut sanoa heti perään toinen käsky, niin hän ei olisi sitä välttämättä kuullut. Pidetään mielessä seuraavassa kokeessa... Kovin oli levoton paikallamakuu kokonaisuutena muutenkin. Yksi koira lähti emäntänsä perään, toinen piippaili, mutta Tikkis pysyi kaikesta huolimatta hyvin paikoillaan. Minusta on typerää, että jos koira lähtee liikkeelle paikallamakuusta, ohjaaja ei saa automaattisesti sitä välittömästi kytkeä, ennenkuin tuomari asiasta sanoo.

3. Seuraaminen kytkettynä: 9

4. Seuraaminen taluttimetta: 9. Matte sai palautetta löysistä käännöksistä, eli opettelen kävelemään seuraavaan kokeeseen.

5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 9. En muista mistä pistevähennys tuli.

6. Luoksetulo: 10 Laukalla tuli lujaa, ja teki pompon lopuksi, mutta siitä ei mennyt pistevähennyksiä.

7. Seisominen seuraamisen yhteydessä: 8. Muuten hyvä, mutta ei istunut sivulle lopuksi ekalla käskyllä.

8. Estehyppy: 10. Jes!

9. Kokonaisvaikutus: 10. Jes!

Yhteensä pisteitä ropisi siis 182p, joilla päästiin jopa 3. palkintosijalle! Vau, ei pöllömpi tokouran korkkaus :)

 

Sunnuntai 25.9. Tuomarina pelottava Tiina Heino. Ennen omaa vuoroa seurattiin hetki avoimen luokan kisaa, jossa tuomarin työskentely oli vähintäänkin jännittävää. Yksi kilpailija sai mm. 0p. täydellisestä noudosta ihan vain sen takia, että kilpailija otti askeleen taaksepäin noutokapulaa heittäessä. EVL:ssä eikä VOI:ssa ei tainnut yhtään (?) ykköstulosta tulla koko päivänä. ALO:ssa sen sijaan taso oli huima, ja vaikka meidän pisteet parani jopa 5p. lauantain tuloksesta, sillä irtosi vasta 5. sija (millä ei tosin ole mitään merkitystä!).

1. Luoksepäästävyys: 10. Tässä liikkeessä voi Tiksuun luottaa <3 (Vieläkin harmittaa, että tämän liikkeen takia, ei Turren kanssa koskaan kisoihin asti päästy, ja Tikkiksen kanssa tätä ei ole harjoiteltu kuin ehkä kolme kertaa ikinä :(( 

2. Paikalla makaaminen: 9.5. Tuomari kyllä näytti kymppiä meille liikkeen jälkeen ja sanoi, ettei tästä ole mitään huomautettavaa, mutta ysipuoleksi se jostain syystä oli kirjattu lomakkeeseen. Noh, ihan sama 1,5pisteen takia en lähtenyt asiasta huomauttamaan, varsinkin kun 1-tulos oli ihan kirkas ilman niitäkin pisteitä :)

3. Seuraaminen kytkettynä: 8.5.

4. Seuraaminen taluttimetta: 9. Matte opetteli kävelemään pistevähennysten pelossa ja teki kokeessa ekan kerran oikeasti täyskäännöksen eikä U-käännöksen. Ihme kyllä, Tikkis pysyi siitä huolimatta mukana. Molempina päivinä seuraamiskuvio oli itse asiassa sama, ja meille aika hyvä, sillä heti alkuun muutaman askeleen jälkeen tuli juoksuosuus, jolloin sain sanottua käskyn "seuraa" monta kertaa.

5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10: Tänään nousi sivulle ekalla :)

6. Luoksetulo: 10. Huomautus tuomarilta sivulletulon pompusta, mutta ei pistevähennyksiä.

7. Seisominen seuraamisen yhteydessä: 7. Edisti kuulemma seuraamisosuudessa, ja tässä sitten ei tullu sivulle ekalla käskyllä.

8. Estehyppy: 10. Ei varastanut tänäänkään ja seisoi hienosti esteen taakse. Sivulletulokin vasta käskyn jälkeen. Ihan superhieno!

9. Kokonaisvaikutus: 10. "Yhteistyö toimii hienosti". Kiitos!

Yhteensä pisteitä ropisi 187 ja KP. Jes! Hyvä mieli jäi näistä kisoista :)) Superiso kiitos siskoselle suoritusten filmatisoinnista!! Ehkä ne saadaan vielä joskus nettiinkin asti. Parasta näissä kisoissa oli ehdottomasti Tikkiksen vire, josta mulla ei ole mitään huomautettavaa <3 <3 Virenongelmien kanssa ollaan taistelu pitkään, mutta nyt alkaa vihdoin vaikuttaa siltä, että valoa näkyy tunnelin päästä ja kenties pahimman yli ollaan päästy. Nyt koira haluaa ja tykkää tehdä, ja meno näyttää videolla ihan tosi kivalta. Kauheesti riehutin Tikkistä ennen omaa vuoroa kehässä, ja hyvin vire pysyi yllä sen ajan, minkä suoritus kesti. Odotusajat Tikkis odotti autossa. Nopeesti itse suoritus onneks olikin ohi. Itseä jännitti kohtuullisesti, mutta yllättävän hyvin sain hermot pidettyä kurissa, iso kiitos siitä kuuluu kyllä siskoselle, jonka kanssa hihitellessä odotusajat menivät leppoisasti <3