Tällä viikolla tokoiltiin ahkerasti, maanantaina Vekoran tokotreenit ja perjantaina Turun vikat vesikoirien omatoimitokotreenit. Emännän kurkkukivun takia lenkit jäi tällä viikolla vähän lyhyiksi, tällä viikolla aivojumpattiin sitten senkin edestä.

Maanantain Vekoran tokotreenit 2/6

Luoksepäästävyys

Taas Tikkis nousi ylös ja lähti kohti tuomaria... Parempi silti näin päin. Parempi vaihtoehto kuitenkin kai liiankin luoksepäästävä koira kuin vaikeasti luoksepäästävä!

Kontaktiharjoitus

Tikkis pysyi tällä viikolla musta paremmin kontaktissa kuin viime viikolla muide koirakoiden kiertäessä meitä. Vekoran treeneissä kaikki pitää koiriaan kiinni, vaikka musta Tikkis on itse asiassa helpompi pitää kontaktissa irti kuin kiinni.

Maahanmeno

Maahanmenoissa tehtiin vastaavanlainen nopeusharjoitus kuin istumisen kanssa viime viikolla. Maijalle vastauksena viime bloggauksen kommenttiin, että mä haluaisin ostaa törppöjä, että voisin treenata itsekseni kentällä. Törppö olis merkkinä mulle, että missä kohdassa kenttää otetaan maahanmeno, kun yleensä treenaan yksikseni ilman "liikkeenohjaajaa". Törppö olis vähän niinku köyhän miehen liikkeenohjaaja. Tunnin alussa maahanmenoharjoitus meni ihan hyvin (jokaisella törpöllä nopea maahanmeno levytystekniikalla ekasta käskystä), mutta lopuks kun vastaava harjoitus tehtiin toisen kerran tais olla Tikkiksen pylly ja pallit jo nin jäässä, että neljästä maahanmenosta vaan kaks onnistui ekalla kerralla.

Tunnistusnouto

Tunnnaria ollaan treenattu pihalla ja sisällä käskyllä "oma". Aluksi tein suoraan etsimisharjoituksia kotipihalla niin, että piilotin tikun lumeen. Ongelmaksi muodostui tikun jäystäminen. Tikkis toki löysi kylläkin tikun pihalta nopeesti, mutta alkoi heti jäystää sitä palasiksi. Otin kotona kirjahyllystä "Tie tokovalioksi" -kirjan, ja katsoin miten siinä lähdetään rakentamaan tunnistusnoutoa. Siinä aloitettiin tikun pitämisestä ja nostamisesta, samaan tyyliin kuin me ollaan harjoiteltu noutamista. Aloitettiin siis siitä. Kurssin ohjaaja sanoikin, että se pitää harjoitella erikseen, mutta sanoi musta vähän ristiriitaisesti, että tällä kurssilla ei ole aikaa harjoitella sitä ?! Noh, joka tapauksessa tällä viikolla testattiin, että joko koira tajuaa, että pitää etsiä nimenomaan oman hajuinen kapula vai ei. Ohjaaja laittoi siis oman kapulansa hämyksi meidän oman kapulan lähelle. Tikkis ei vielä tajunnut eroa kapuloiden välillä, joten jatkamme helppoja harjoituksia omalla kapulalla.

Ruutu

Vika harjoitus ja meille kokonaan uusi liike oli ruutu. Tätä harjoiteltiin yksinkertaisesti viemällä ruutuun nami (ilman alustaa). En tiedä onko tämä hyvä tapa harjoitella tätä liikettä. Monethan harjoittelee tätä alustalla, se on ainakin ulkopuolisen katsojan silmissä näyttänyt jotenkin näppärältä. Myös tämän liikkeen kotona treenaamiseen tarvittais niitä törppöjä. Viime viikonloppuna metsästin niitä kuumeisesti Jumbon Prismasta ja Cittarista tuloksetta. Viikonloppuna uusi yritys Turun Etolaan.