Kevät meni supertiiviisti opiskelujen kanssa, ja kaikkien raporttien kirjoittamisten ja muiden kirjallisten töiden takia sain istua koneen ääressä kaikki illat muutenkin, joten blogin päivittäminen ei ollut päällimmäisenä mielessä. Nyt on kuitenkin opiskelut ohi, erkkaopepätevyys taskussa ja piiiitkä kesäloma edessä (samoin töidenhaku, jottei piiiitkästä kesälomasta tulisi kuitenkaan aivan loputon ;)) Toisesta koirasta haaveilen edelleen, varsinkin kun nyt kesällä mulla olisi hyvin aikaa treenata kahtakin koiraa. Tikkis päätti kuitenkin niin, että ainakaan toistaiseksi toinen nuori uros ei meidän laumaan mahdu ja ole tervetullut, vaikka matte olisikin aivan toista mieltä Itku

Tiiviistä opiskelutahdista huolimatta ollaan treenattu Tikkiksen kanssa tänä keväänä ehkä enemmän ja tavoitteellisemmin kuin koskaan ennen.  Blogipäivitysten sijaan olen kirjaillut ahkerasti treenejä ylös treenivihkoon. Ei aivan mahdottomana tavoitteena mielessä siintää BH-koe, sen verran lupaavasti meni Hilskan BH-kurssin viimeinen kokeenomainen kurssikerta. Ensi viikonloppuna osallistutaan MH-luonnekuvaukseen täällä Uumajassa, ja sen jälkeen voitais periaatteessa harkita ehkä joskus appell-spår-kisoihin osallistumista. Edelleen vireongelmien kanssa taistellaan epäsäännöllisen säännöllisesti, eikä taida kesä ja kasvava turkki asiaa paljon parantaa.

Surkeasta rahatilanteesta ja muuten vaan mielenkiinnon puutteen vuoksi ei olla jaksettu käydä missään näyttelyissä Suomessa tänä keväänä, vaikka turkin pituuden puolesta Tikkiksen olisi voinut jo johonkin näyttelyynkin ilmoittaa. Tikkis kävi edustamassa Z-kasvatustyötä kuitenkin Kasvattaja-akatemian  huhtikuun tapaamisessa, ja sai Hans Lehtiseltä ilmeisen upeat arvostelut. Tavoitteena näyttelyrintamalla on saada viimeinen  puuttuva CACIB kesän ulkomaan kisoista (Viron Voittaja, kv-näyttely kotikulmilla Ruotsissa ja Pariisin MV-näyttely). Sen jälkeen Tikkiksellä olisi periaatteessa kasassa kansainvälisen muotovalion titteliin oikeuttavat CACIBit kasassa. Ilmeisesti Tikkis ei ko. titteliä kuitenkaan voi saada. Tämänhetkisten FCI:n sääntöjen (ks. circulaire 06/04/2010) mukaan ER-rekisterissä oleva koira ei voi saada C.I.B-titteliä, mistä kiitokset menee taas Kennelliitolle. Kyynel ja surku, toivomme tietysti kovin, että sääntöön saataisi aikaan vielä jokin muutos.

Huomenna pääsemme mukaan agilityn jatkokurssille täällä pohjoisessa. Toivomme kurssilta ennenkaikkea hauskoja treenejä! Jos skanneri suostuu tekemään yhteistyötä kanssani, skannailen kevään TSAU:n agilitytreenien ratoja vielä koneelle ja ehkä tänne blogiinkin.