Perjantain tokotreeneistä jäi ehkä parempi fiilis kuin maanantain treeneistä. Tikkis oli tänään jotenkin selvästi rennompi kuin maanantaina. Suurin ero omissa ja Vekoran treeneissä on ainakin se, että koirat on Vesikoirien treeneissä vapaana. Toisaalta nämä treenit olivat myös sisällä valoisassa ja kohtuu lämpimässä hallissa. Tikkis toimii jotenkin selvästi paremmin vapaana kuin hihnassa. Vapaana se ei piippaa yhtään, pitää kontaktia paremmin eikä ryntäile (ei kyllä ryntäile kiinni ollessaankaan) muitten koirien luokse. Tänäänkin suht pienellä kentällä treenasi vapaana kuutisen koiraa, eikä Tikkis häiriintynyt merkittävästi muista koirista. Kun Tikkis väsyy, se alkaa haistella maata, mutta yllättävän hyvin se jaksoi treenata melkein koko ajan.

Aiheena tänään oli kokeenomaiset treenit, mutta me lähinnä treenattiin omia juttuja. Verrattuna ihan ekoihin Tikkiksen hallitreeneihin joskus syksyllä, ero oli kyllä valtava. Tyyppi jaksaa tehdä, osaa leikkiä, ei piippaa, eikä nukahda!! Vau! Eihän mikään liike oli millään tavalla koevalmis, mutta onpahan sen kanssa ainakin mukavaa treenata (vaikka sitten vaikka ihan omaksi huviksi!). Kiitos Sanna taas muutamasta ahaa-elämyksestä ja temppuvinkistä (Ziiuska ON IHANA! Täytyy kans koittaa opettaa Tikkikselle peruuttamisjuttuja ja syliinhyppäämistä! Näytti niiiin upeelta!). Ensinnäkin seuraamisessahan mä olen ihan kaksinkerroin koiran päällä ja tuijotan sitä koko ajan. Tarvis aina joskus raahata joku kentälle naksuttelemaan seuraamisia meille.

Paikallaolossa Tikkis ensin hiippaili mun perään, mutta pysyi sitten uudemman käskytyksen jälkeen paikallaan ihan ok pari minuuttia, kun kävin välillä palkkaamassa sitä.

Hyppyä pitäis alkaa harjoitella, pitäis vaan jostain laudanpätkistä rakennella oma este. Tällä kertaa hyppyä harjoiteltiin heittämällä esteen yli lelu ja pari kertaa niinkin, että ensin annoin käskyn ja saman tien perään lensi lelu. Ehkei kauheen paha liike opettaa koiralle :)