Hilskan tokokurssin päivä vaihtui perjantaista keskiviikkoon, joten emme tietenkään pysty osallistumaan kurssille. Harmi! Tässä kuitenkin oikeastaan itseäni varten tehty lista, mitä TicTac jo osaa, ja mitä se ei osaa ollenkaan. Tavoitteena olisi alkaa treenaamaan tavoitteellisemmin, mutta jostakin syystä treenaaminen on jäänyt ihan liian vähälle lähiaikoina. Toivottavasti Turun toko-kurssi alkaa marraskuussa, niin saataisiin taas uusia ajatuksia ja treenivinkkejä. Samalla näkisin, kiinnostaako Tikkistä ollenkaan tokoilu, jos ympärillä on vieraita koiria ja häiriötä. Pöydällä makaa Tie tottelevaisuusvalioksi, ja sen mukaan lähdettiin liikkeitä rakentamaan. Nyt pitäisi vaan rakentaa liikkeet valmiiksi asti, mutta pimeys vie uhkaavasti emännästä mehuja, ja tokoilu edistyy aivan liian hitaasti... Tavoitteena olkoon, että edes kevääseen mennessä nämä liikkeet olisivat hallussa.

Nämä kaikki siis pitäisi osata TOKO:n alokasluokassa:

1 Luoksepäästävyys: ok


2 paikalla makaaminen: Pysyy paikallaan alle minuutin häiriöttömässä ympäristössä, mutta tietää siis jo ilmeisesti, mitä "Paikka" tarkoittaa


3 seuraaminen kytkettynä ja taluttimetta: Seuraa muutamia metrejä namilla imuttamalla, ellei mamma sotkeudu jalkoihinsa ja/tai hihnaan. Mamman pitäisi ensin itse opetella käännökset ja täyskäännökset. Tästä liikkeestä Tiksi jostain syystä tykkää!


4 maahanmeno: Menee maahan hyvällä tekniikalla ja nopeasti, mutta kestoa pitäisi kasvattaa pikkuhiljaa.


5 luoksetulo: Tulee luokse, muttei välttämättä sivulle, eikä ainakaan ilman ylimääräisiä hyppyjä ja pomppuja.


6 seisominen: Ei osaa vielä.


7 hyppy: Hyppii kyllä, mutta ei välttämättä käskystä, eikä ainakaan jää seisomaan esteen taakse. Hyppy tarvitsisi siis treenata ihan alusta asti uudestaan.

 

Näiden lisäksi TicTac on oppinut kantamaan Hesarin postilaatikosta kotiovelle.  Tätä liikettä lähdin rakentamaan huvikseni naksuttelemalla ja taaksepäin ketjuttamalla, mutta Tiksi oli sitä mieltä, että tämä liike opitaan kantamalla posti pari kertaa juoksujalkaa postilaatikolta sisälle mamman hurratessa kovasti vieressä. Parin aamun jälkeen Tiksi suorastaan jo vaati, että tänne se Hesari, kun olin saanut lehden laatikosta ulos. Harmi, ettei Hesarin kanto ole tokon alokasluokan liike Nauru