Tämänpäivän treenit oli ehkä ultimaattinen pohjanoteeraus ikinä. Luulin jo, että pohja on saavutettu Tikkiksen vireongelmien kanssa, mutta kappas, eikä mitään, vielä aikaisempaakin huonommin voi mennä!! Aivan perseestä.

Itsekin olin aivan nuutunut pitkän yliopistopäivän jälkeen jo ennen treenejä. Koiran kaappasin mukaan matkalla Educariumilta Vanton maneesille. En ehtinyt edes pissattaa koiraa ennen treenejä, mutta koirankyyditsijä oli mielestään sen tehnyt. En sitten tiedä oliko siitä huolimatta alusta asti koiralla pissa-kakka-vai-mikä-hätä, mutta emännällä oli aika nopeesti sarvi otsassa näissä treeneissä. Ei kiinnostanut koiraa nakki, ei kiinnostanu lelu, koira oli niin kaffella kuin voi olla. Aivan autistimeininki, koira vaan roikkuu mukana ja piippaa (?!) mitä se ei tee ikinä. Kun tietäisi missä vika oli tänään, voisi asiaa koittaa korjata, mutta kun ei tiedä. Niin on tän koiran vire kuin tuuliviiri. Melkein joka päivä oon omatoimitokoillut lähikentällä, ja siinä on hyvin harvoin ollut mitään vireongelmia. Koira on tehny täpäkästi ja innolla pitkänkin pätkän seuraamiskaaviota ja muuta. Ei vaikuta siltä, että Tikkis ottaisi häiriötä muista koiristakaan. Toisina päivinä vaan tähdet ja kuu tuntuu olevan siinä asennossa, että koiraa ei kiinnosta mikään muu kuin soffalla makoilu. Ei se mitään keskariakaan mulle heiluttele, siitä ei ole kyse. Hermo menee emännältä, kun ei koskaan voi tietää, mikä on buugi minäkin päivänä.

Noh, seuraamisen käännökset ja täyskäännös oli siis tänään aiheina. Emmä kyllä yhtään tiedä, mitä hyvänä päivänä Tikkiksen käännöksissä pitäis korjata. Nyt Kaisa sai varmasti sellaisen käsityksen, että tän koiran kanssa ei oo tehty mitään kääntymisharjoituksia ikinä, mikä ei todellakaan ole totta, vaikka sitä on vaikeaa tämän päivän treenien perusteella uskoa. Joka tapauksessa hyvä harjoitus tehtiin neliön avulla Nurkissa törpöt, ja kulmissa piti imuttamalla saada koira hyvin kääntymään ja käyttämään takapäätään. Ja kun Tikkiksellä oikeesti on letkeä latinolantio hyvänä päivänä. Olis nyt näyttänyt parastaan, niin oltais saatu jotain muuta vinkkejä, kuin että pitää harjoitella lisää kääntymisiä paikallaan. Lisäksi harjoiteltiin kääntymisen askelkuvioita ilman koiraa.

Toinen harjoitus oli eteenmeno. Namikippo kentän päähän, ja vapautus vähän ajan päästä.

Täytyy sanoa, että osa tämän päivän treenien paskasta fiiliksestä johtunee myös vetäjän huonosta päivästä, joka oli valitettavan selvästi aistittavissa. Ohjaus oli vähän sitä sun tätä tänään. Noh, elämä on.